2013. május 13., hétfő

AVOKÁDÓ VACSORA


Hey,

három hete kezdtem bele a paleolit étkezésbe. Norbit az őrületbe kergeti, nem csoda, voltam már harcos, vega, húsimádó, mediterrán, szétválasztó, testkontroller, káposzta és tojásimádó és még sorolhatnám...  Most a paleo van terítéken.

 

A hűtő ma esti tartalma: avokádó, tojás, paradicsom, paprika, egy egész csirke, gomba, darált hús, trappista sajt, szalonna, házi sonka (még a disznóvágásról maradt), cukkini. Fellelhető még a konyhában a pokoli paleo kenyér, teljes kiőrlésű kenyér. A fűszerek, az olaj, a zsír adott. Kíváncsian várom mi készül. Gyanítom, hogy nem minden kerül ma az asztalra, de Norbi a meglepetések embere, ki tudja?!



Ami készül:
Avokádókrém fokhagymás-olívás pirítóssal


Avokádókrém:
2 nagy és puha avokádó
5 főtt tojás
2 szelet kockára vágott házi sonka
1 nagy hagyma fele
fokhagyma ízlés szerint
só, bors

Az avokádókat félbe vágjuk, a magot óvatosan kiszedjük, a húsát kikaparjuk, összetörjük,  majd sóval és borssal ízesítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, a villával összetört főtt tojásokat, valamint a sonka kockákat.

A kenyeret (legyen az paleo, teljes kiőrlésű vagy bármilyen kenyér) megkenjük az olivaolajba előre összepréselt fokhagymával. A sütőben pár percig pirítjuk.

Tipp: személyes kedvencem a Linzer Kft. élesztőmentes, teljeskiörlésű tönkölybúza kenyere. A krémbe tojás és/vagy sonka helyett tehetünk apróra vágott surimit vagy tonhalat. Ez esetben ne felejtsünk el a krémbe egy kis citromlevet tenni.

Fontos: ha házi sonkát használunk, bánjunk óvatosan a sóval!


Hát így: 



Jó-Éjt-Vágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése